Milyen területeket mér fel a KAPCSOLATLELTÁR?

Az 50% körüli válási mutatók azt jelzik, hogy a tartós házasság felépítése komoly munkát igényel.

A kapcsolatuk házasság előtti szakasza stratégiai fontosságú időszak, amelyben a későbbi házasságuk alapjait rakják le.

Prof. Dr. David Olson és Dr. Peter Larson minden idők egyik legnagyobb vizsgálatát végezte el a közelmúltban 50.000 házaspár bevonásával. Az eredmények elemzése után sikerült kimutatniuk, hogy melyek azok a területek, amelyek a boldog pároknál különösen jól működnek, valamint fényt derítettek azokra a kérdéskörökre is, amelyek a legtöbb párnak problémát jelentenek. Mindezeket a felismeréseket belefoglalták a KAPCSOLATLELTÁRba.

Kommunikáció
• A megkérdezett házaspárok 76%-ánál egyik, vagy mindkét fél azt mondta: „Bárcsak a partnerem jobban meg tudná velem osztani az érzelmeit.”
• A párok 69%-a szerint: „Olykor nehézséget okoz számomra, hogy kérjek valamit a páromtól.”

Pénzügyek
• 72% arról számolt be, hogy: „Bárcsak a párom óvatosabban kezelné a pénzt.”
• A párok 71%-a szerint pedig: „Pénzt megtakarítani problémát okoz a számunkra.”

Szex
• A kutatásban részt vevő párok 68%-a azt vallotta: „Elégedetlen vagyok a testi gyengédség mennyiségével, amelyet a páromtól kapok.”
• A házaspárok 66%-a kifejezte aggódását az „eltérő szexuális érdeklődés” miatt.

Gyermeknevelés
• A házaspárok 82%-a szerint: „A gyermekvállalás csökkentette a házassággal való megelégedettségemet.”
• Ez kapcsolatban állhat azzal a ténnyel, amelyről 64% számolt be: „A párom több figyelmet fordít a gyermekekre, mint a házasságunkra.”

Személyiség
• 87%-uk azt mondta: „A párom olykor túlságosan makacs.”
• 83% szerint pedig: „A partnerem túlságosan negatív és kritikus szemléletű.”

Konfliktuskezelés
• A házasságok 78%-ánál egyik vagy mindkét fél szőnyeg alá söpri a konfliktusokat.
• A párok 77%-a vallja: „Különböző elképzeléseink vannak a vitáink kezeléséről.”

Kommunikáció, pénz, szex … ezekkel a kérdésekkel minden párnak meg kell küzdenie.

Ha Önöknek problémájuk van a házasság valamely területével, talán úgy gondolják, hogy ez csak Önökkel történhet meg, és mindenki másnak könnyű az élete. Pedig a valóság mást mutat. Minden párkapcsolatnak vannak kihívásai, amelyekkel szembe kell nézni. Miben tud segíteni a KAPCSOLATLELTÁR? A KAPCSOLALELTÁRt azért fejlesztettük ki, hogy segítsen Önöknek a kapcsolatukat megterhelő kérdések felfedezésében, megértésében és megbeszélésében, hogy azután elindulhasson a gyógyulás folyamata.

A KAPCSOLATLELTÁR háttérprogramja a kapcsolatuk típusa és néhány más alapinformáció megjelölése után automatikusan összeállítja azt a kérdéssort, amely a legalkalmasabb az Önök kapcsolatának részletes feltérképezésére.

A KAPCSOLATLELTÁR segítségével nem csak azokat a területeket ismerik fel, amelyek nehézséget okoznak a kapcsolatukban, hanem az erősségeiket is. Ezeknek az erősségeknek nagy hasznát veszik a házasságuk újjáépítésében. Olyan ez, mint egy orvosi vizsgálat. A tüdő meghallgatásával, a vérnyomás megmérésével vagy egy röntgenfelvétel készítésével az orvos feltárja, hogy mi történik a felszín alatt. Ha már kiderítette, hogy mi okozza a bajt, magabiztosan felírja a megfelelő kezelést.

A KAPCSOLATLELTÁR minden információt megad ahhoz, hogy Önök is egészségesebbé, gazdagabbá tehessék a párkapcsolatukat. Egyetlen gyógyulási folyamat sem megy könnyen. Mindkettőjüknek el kell magát köteleznie a kapcsolat javítása mellett.

A legtöbb párnak a KAPCSOLATLELTÁR elég adatot és javaslatot nyújt ahhoz, hogy kézbe vegyék sorsuk irányítását, és jobbá tegyék a kapcsolatukat. Vannak azonban olyan párok is, akiknek szakember segítségére van szükségük, aki kellő hozzáértéssel vezeti őket végig a változási folyamatokon.

A Tanácsadók listájára kattintva Önök is kiválaszthatják a lakóhelyükhöz legközelebb élő PREPARE/ENRICH tanácsadót, aki a KAPCSOLATLELTÁR eredményeit felhasználva szakszerű segítséget nyújthat a kapcsolatuk fejlesztéséhez.