Együtt járó és jegyespároknak

Házassági felkészítés

A kapcsolatuk házasság előtti szakasza stratégiai fontosságú időszak, amelyben a későbbi házasságuk alapjait rakják le.

Jegyespárok
Megszeretni egymást a dolog könnyebbik fele. Ám a közös életre való felkészülést sem szabad fél vállról venni. Minden emberi kapcsolat közül a házasság a legfontosabb. Ez a kapcsolat nyújthatja a legnagyobb megelégedettséget az életükben. És mint minden fontos emberi kapcsolatra, úgy a házasságra is igaz, hogy akkor fognak sokat nyerni belőle, ha sokat is fektetnek bele. A sikeres házasság időt, erőfeszítéseket és elkötelezettséget igényel a párjuk és a kapcsolatuk iránt. Bizalomra és őszinteségre van szükség ahhoz, hogy megoszthassák egymással álmaikat és céljaikat. Hogy teljesen rá tudják bízni magukat egymásra, meg kell érteniük egymás értékeit és életfelfogását. Az is fontos, hogy meg tudják hallgatni egymást, és reális elvárásaik legyenek egymás és a kapcsolat iránt. Ennek egyik legfőbb kulcsa az egészséges kommunikáció. De hogyan lehet ezt megtanulni? Miként mélyíthetik el beszélgetéseiket olyannyira, hogy az üzenetek az egyik szívtől eljussanak a másikba?

A KAPCSOLATLELTÁR segíthet Önöknek olyan készségek elsajátításában, amelyek birtokában soha sem tapasztalt mélységét élhetik át a párkapcsolati kommunikációnak.
Ha már járnak házassági felkészítésre vagy jegyesoktatásra, bizonyosodjanak meg róla, hogy a KAPCSOLATLELTÁR vagy a PREPARE/ENRICH tesztcsomag mindenképp része legyen a felkészítési folyamatnak.

 

Együttjáró párok
Amikor a kapcsolat komolyra fordul, természetszerűen elkezdenek gondolkodni a következő lépésekről. Milyen jövőt képzelnek el maguknak? Össze akarják egymással kötni az életüket? Ilyen és hasonló kérdések járhatnak a fejükben. A KAPCSOLATLELTÁR egy párkapcsolati felmérő, amely segít felismerni a kapcsolatuk jelenlegi minőségét, bemutatja annak erősségeit és növekedési területeit, mindebből pedig következtethetnek a kapcsolat hosszú távú kilátásaira. Így olyan döntéseket hozhatnak, amelyekkel jó irányba befolyásolják a jövőjüket. A KAPCSOLATLELTÁR kérdéssora alkalmazkodik az Önök kapcsolatának sajátosságaihoz, és sokszáz kérdésből az Önöknek legjobban megfelelő kérdéssort állítja össze.


Házassági felkészítés
A KAPCSOLATLELTÁR nagyszerű kiegészítője a jegyesoktatásnak, mert kimutatja azokat a területeket, amelyek a legnagyobb figyelmet igénylik a kapcsolatukban. Sok terapeuta, tanácsadó és lelkipásztor a KAPCSOLATLELTÁR-t a jegyesoktatás szerves részeként alkalmazza, mert tudományosan hiteles, objektív információkat szolgáltat a párnak és a tanácsadónak egyaránt.