Kapcsolatleltár

Hogyan működik?

1. Vásárolják meg a KAPCSOLATLELTÁR kitöltéséhez szükséges jelszót (7.500,- Ft.)!

2. Válaszoljanak néhány alapvető háttérkérdésre a kapcsolatukról (együtt járnak, jegyesek, élettársak vagy házasok) és a családszerkezetükről (van-e gyermekük; a gyermek közös, vagy valamelyikük korábbi kapcsolatából született, stb.), hogy a KAPCSOLATLELTÁR összeállíthassa a személyre szabott kérdéssorukat.

3. Szánjanak 20-30 percet arra, hogy a kapcsolatukra vonatkozó, egymás után megjelenő kijelentésekre válaszoljanak. A válaszadás „egyetértek” és „nem értek egyet” kategóriák megjelölésével történik.

4. A kérdéssort mindketten válaszolják meg, hogy a KAPCSOLATLELTÁR mindkettőjük adatait értékelhesse. Amikor mindketten válaszoltak a kérdésekre, a KAPCSOLATLELTÁR 30 másodpercen belül elkészíti a válaszaik kiértékelését (egy kb. 20 oldalas PDF dokumentum formájában), amelyet online elolvashatnak, lementhetnek a számítógépükre és ki is nyomtathatnak. A kiértékelés másolatát tetszés szerint továbbíthatják a tanácsadójuknak, terapeutájuknak vagy lelkipásztoruknak is. Végül kapnak egy Kapcsolaterősítő munkafüzetet is (PDF dokumentum), amely konkrét gyakorlatokkal, megoldandó feladatokkal segíti a kiértékelés eredményeinek átbeszélését.

Miért készítsék el a KAPCSOLATLELTÁRT?
Hallották már, hogy a testmozgás és a helyes táplálkozás fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében? Persze, hogy hallották, hiszen ezt mindenki tudja. Ám ha csak tudomásul vesszük a jó tanácsot, az még nem vezet el tartós változásokhoz.

Most képzeljék el, hogy az orvos megméri a vérnyomásukat, és a fejét csóválva elmondja, hogy az veszélyesen magas. Ilyenkor a legtermészetesebb módon tör fel a kérdés: „Mit tehetek, hogy meggyógyuljak?” Minél pontosabb információink vannak a betegségünkről, annál nagyobb változásokat vagyunk hajlandók felvállalni.

Ugyanez érvényes a kapcsolatokra is. A legtöbb házassági tanácsadó és nevelő módszerrel az a baj, hogy megáll a jó tanácsok szintjén. Sok pár azonban vagy nem látja be a tanácsok létjogosultságát a saját kapcsolatában, vagy nem tudja, miként ültesse át azokat a gyakorlatba. A házasság előtti párok általában alábecsülik a kapcsolat problémás elemeit, a házasok pedig nem beszélnek a problémákról, mert azt gondolják, így maguktól is elmúlnak.

Közel 40 év kutatásának és tapasztalatainak eredményeként a KAPCSOLATLELTÁR lehetővé teszi Önöknek, hogy szakszerűen, magas tudományos megbízhatósággal, mégis a saját otthonuk meghittségében mérjék fel, és erősítsék a párkapcsolatukat. Segíti a kapcsolatukban lejátszódó folyamatok jobb megértését és termékeny beszélgetések elindítását. Ebből azután olyan tettek fakadnak, amelyek garantálják a tartós növekedést.

A KAPCSOLATLELTÁR tehát abban segít, hogy…
… tovább lépjenek a jó tanácsok szintjéről, és mélyebb áttekintést nyerjenek a kapcsolatukról.
… felismerjék a kapcsolatuk erősségeit és a nagyobb figyelmet igénylő területeit.
… kezdeményezők legyenek a kapcsolatukat illetően.

A legtöbb pár akkor fordít nagyobb figyelmet a kapcsolatára, ha valami nem működik benne. Önök azonban megtanulják, hogy az igazán sikeres párkapcsolat folyamatos odafigyelést és törődést igényel. … megtanuljanak figyelmesen és hatékonyan beszélgetni. Az ilyen beszélgetésekből valódi tettek és változások születnek.

Mit várhatnak a KAPCSOLATLELTÁR-tól?
- Felfedezéseket
Már maga az internetes párkapcsolati felmérés kitöltése során olyan bőséges információhoz jutnak, amely természetes kíváncsiságot ébreszt mindkettőjükben. Majd ahogy pontról pontra végigolvassák a kiértékelést, felfedezik a kapcsolatuk erősségeit és fejlesztést igénylő területeit. Meglátják, hogy miben értenek egyet, és miben vallanak különböző nézeteket, valamint azt is megismerhetik, hogy melyikük hogyan gondolkodik a kapcsolatukról. Pontosan tudni fogják, hogy jelenleg hol tartanak, és merre szeretnének tovább haladni.
- Beszélgetéseket
Minden jó kapcsolat kulcsa a kommunikáció. De hogyan beszéljék meg a nehéz témákat?
A KAPCSOLATLELTÁR nagyszerű beszélgetéseket indít el kettőjük között. Olyan beszélgetéseket, amelyek alapjaiban változtatják meg a kapcsolatukat – jó irányba.
- Növekedést
A KAPCSOLATLELTÁRban részt vevő párok ingyen letölthetik a Kapcsolaterősítő munkafüzetet. Ez a munkafüzet több, könnyen alkalmazható gyakorlattal segít elsajátítani azokat a kommunikációs készségeket, amelyek átlendítik Önöket a felismeréstől a tettek felé.