GY.I.K

Gyakran Ismételt Kérdések

> Mi a KAPCSOLATLELTÁR?
A KAPCSOLATLELTÁR egy kapcsolaterősítő eszköz, amelynek célja a párkapcsolatukkal való megelégedettségük növelése. Már a kérdések megválaszolása is ráirányítja a figyelmüket a kapcsolatuk különböző területeire, a válaszaik kiértékelése pedig gazdag adatmennyiséget szolgáltat a beszélgetéshez, felfedezéshez, a kapcsolat minőségének javításához.

> Miért érdemes elvégezni a KAPCSOLATLELTÁR-t?
A KAPCSOLATLELTÁR segít felismerniük a kapcsolatuk erősségeit. Ezek az erősségek sok örömöt adnak, és fontos jelei a kapcsolatuk egészségének. Ugyanakkor kimutatja azokat a területeket is, amelyeken még dolgozniuk kell, amelyekkel kevésbé elégedettek a kapcsolatukban.

> Kinek ajánlott a KAPCSOLATLELTÁR elvégzése?
A KAPCSOLATLELTÁR nagyszerű segédeszköz a kapcsolatuk minőségének javítására akár együtt járnak, akár jegyesek, élettársak vagy házasok. Miután beírják a kapcsolatuk típusát, a KAPCSOLATLELTÁR számítógépes programja automatikusan összeállítja az Önök kapcsolatának felmérésére legalkalmasabb kérdéssort. Így minden kapcsolati formában élő pár számára ajánljuk, akik szeretnék gazdagítani az egymással való viszonyukat.

> A KAPCSOLATLELTÁR figyelembe veszi a mi kapcsolatunk sajátosságait is?
A KAPCSOLATLELTÁR egyik különlegessége, hogy nem egy általános kérdéssort alkalmaz minden párra, hanem néhány alapvető háttérkérdés megválaszolása után sokszáz kérdésből egy személyre, azaz párra szabott kérdéssort állít össze, amely pontosan az Önök kapcsolatát méri fel.

> A kérdések megválaszolása után mennyi időt vesz igénybe a leltár elkészítése?
Miután mindketten válaszoltak interneten a KAPCSOLATLELTÁR kérdéseire, 30 másodpercen belül automatikusan megkapják a visszajelzést az Önök által megadott E-mail címre.

> Pontosan milyen visszajelzést kapunk?
A kérdések megválaszolása után egy 15-20 oldalas számítógépes kiértékelést kapnak, amely kategóriákba foglalva bemutatja a kapcsolatuk állapotát, valamint konkrét javaslatokat tesz az egyes kategóriák fejlesztésére. Az eredmények értelmezését is részletesen elmagyarázza, hogy biztosan mindent jól megérthessenek. A kiértékelés egy PDF fájl, amelyet lementhetnek a számítógépükre, vagy akár ki is nyomtathatnak.

> Milyen témaköröket ölel fel a KAPCSOLATLELTÁR?
20 különböző kérdéskör kerül feldolgozásra, ezek között vannak olyanok, amelyek az egymással való kapcsolatukról szólnak, de olyanok is, amelyek a személyiségüket, valamint a származási családjukat (azt a családot, amelyben felnőttek) vizsgálják.

> Mennyibe kerül a KAPCSOLATLELTÁR?
A KAPCSOLATLELTÁR ára 7.500,- Ft. Ez a díjszabás egységes az egész világon. A párok többsége ezt értékes befektetésének tekinti, amely bőségesen visszatérül a kapcsolat minőségének érezhető javulásában. Ez az ár nagyjából megfelel két mozijegy árának popcornnal és üditővel.

> Kik dolgozták ki a KAPCSOLATLELTÁRT?
A KAPCSOLATLELTÁRt Prof. Dr. David Olson és Dr. Peter Larson, a Life Innovations társaság vezetői dolgozták ki az amerikai Minnesotában. Prof. Dr. David Olson nemzetközileg elismert szaktekintély a család és a házasság témakörében. Klinikai szakpszichológus, valamint család- és párterapeuta. A Minnesotai Egyetem emeritus professzora. Ő dolgozta a ki a magas szakmai elismeréseket kiérdemelt PREPARE/ENRICH párkapcsolati teszteket. Közel 40 éve végez kutatásokat a témában. Dr. Peter Larson, a Life Innovations társaság elnöke. Klinikai szakpszichológus és a PREPARE/ENRICH publikációk társszerzője. Komoly tapasztalatokat tudhat magáénak a párokkal való munkában és szakemberek képzésében.

> Tudományosan mennyire megbízható a KAPCSOLATLELTÁR?
A KAPCSOLATLELTÁR nagyon megbízható. Kérdései a sokat kutatott és igazolt PREPARE/ENRICH párkapcsolati kérdőívek kérdésein alapulnak. Megbízhatósága (reliabilitás) és érvényessége (validitás) megfelel a legszigorúbb tudományos elvárásoknak. > Mit tegyünk, ha a kapcsolatunkban problémák vannak? Ha olyan kérdésekkel küzdenek, amelyeket egyedül nem tudnak megoldani, fontos, hogy szakember segítségét keressék, mielőtt a probléma elidegenítené Önöket egymástól, és felemésztené a kapcsolatukat. A képzett PREPARE/ENRICH tanácsadók megfelelő ismeretekkel rendelkeznek ahhoz, hogy segíthessék Önöket a párkapcsolatuk nehéz kérdéseinek megoldásában. Ha szeretnének választani egy lakóhelyükhöz közeli tanácsadót, kattintsanak a >> Tanácsadók listájára!